Om mig

 

Jag som driver salongen heter Hanna Sofie. I grund och botten är jag hantverkare och röntgensjuksköterska. Mitt val att starta en salong i Jokkmokk var inte svårt. Det fanns ett behov, jag ville bo och växa med min familj i underbara Jokkmokk. Mitt sinne för estetik och min sambos sinne för ekonomi gjorde det möjligt.

Jag syr även kläder och väskor, oftast traditionella men även lite nyskapande samiska kläder. Just nu är det dottern som oftast blir ekiperad. Det roligaste jag vet med att sy är dekorationer och kombinationer av färger och band. I bland hittar jag något häftigt loppisfynd att rusta upp. Det senaste är en stol från 1800-talet som är galet snygg.

Salongen startade i en liten skala med att jag hyrde in mig hos min underbara vän i hennes mysiga lilla massagestudio. Den blev tyvärr fort för liten för alla mina maskiner och tält och jag bestämde mig för att ”flytta hemifrån” och stå på egna ben. Min egna lokal ligger nu mitt i Jokkmokk längs Storgatan.

Överlycklig som ett barn på julafton slog jag upp dörrarna till den nya lokalen i mitten på September 2016. Nu har salongen funnits i samma lokal i över två år och jag är galet överlycklig över mina fina kunder som förgyller dagen. Varje dag!